Esittely
Ottelutilastot
MuSa - RoPS
2018 - Edustus - Miesten Respect Suomen Cup 2018
Klo 16:30 Karhuhalli
27
Tam

RoPS saapuu tänään vierailulle Poriin - Ville Vihlman MuSan yhdeksästoista sopimuspelaaja


Viime perjantaina Kuopiossa käyntiin pyörähtänyt Suomen Cupin lohkovaihe jatkuu Musan Salaman osalta lauantaina kotiottelulla. Karhuhalliin saadaan harvinaisia vieraita, sillä MuSan vastustajaksi saapuu Veikkausliigaseura RoPS Rovaniemeltä. Perjantain ottelu KuPS:n vieraana Kuopiossa päättyi selviin 5-2-tappiolukemiin, mutta ottelusta jäi paljon enemmän hyvää,kuin huonoa. MuSan aktiivinen ja pelaamaan pyrkivä ilme noteerattiin myös KuPS:n leirissä ja vierasjoukkue saikin tästä kehuja isänniltä. Samalla linjalla on tarkoitus jatkaa myös RoPS-ottelussa.

- KuPS-ottelussa pääsimme lähelle omaa hyvää tasoa ja pelistä nousi esiin useita positiivisia asioita. RoPS:a vastaan jatkamme siitä, mihin perjantaina Kuopiossa jäimme. Sillä erotuksella tosin, että nyt meillä on taas yksi laadukas harjoitusviikko takana. Viikolla olemme harjoitelleet sekä puolustus- että hyökkäyspään pelaamista. Yksi teema on ollut viimeistelyn terävyys. Saimme Kuopiossa luotua hyvän määrän maalipaikkoja ja viimeistelyyn kun saamme vielä tehoja, niin olemme pelissä kuin pelissä mukana, summaa vastuuvalmentaja Ville Ulanen harjoitusviikon päätteeksi.

MuSa sai kiitosta jo KuPS-ottelussa siitä, että joukkue lähti pelaamaan omaa pallollista peliään, vaikka oltiin ennalta vahvemman vastustajan kotikentällä. Cupin lohkovaiheen ensimmäiseen kotiotteluun joukkue lähtee samalla teemalla.

- Meidän vahvuutemme on pallollinen peli ja tarkoitus on lähteä rohkeasti pelaamaan nimenomaan omilla vahvuuksilla. Haluan nähdä kentällä niitä asioita, joita olemme harjoitelleet . Niiden kautta saamme lisää onnistumisia, mikä poikii puolestaan itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen. RoPS on erittäin laadukas joukkue, ryhmä aivan valtakunnan huipulta. Lähdemme kuitenkin haastamaan heitä tosissamme, oma peli edellä. Todella hieno peli taas edessä, jatkaa Ulanen.

Vierasjoukkue RoPS pääsarjajoukkueena paljon esittelyjä kaipaa. Rovaniemellä on tehty jo vuosia laadukasta työtä se on näkynyt myös aktiivisena muuttoliikkeenä suurempiin seuroihin. Musan Salaman iskun paikka piilee kuitenkin siinä, että kyseessä on vasta RoPS:n avausottelu cupissa ja joukkueella on tätä ennen takana ainoastaan yksi vajaamittaisella kentällä pelattu harjoitusottelu OPS:a vastaan. Ottelu toki päättyi RoPS:n selvään voittoon.

Musan Salaman sopimuspelaajien joukkoon liittyy myös yksi uusi pelaaja. Viime kaudella hyvin aloittanut, mutta loukkaantumisen myötä osan kaudesta missannut Ville Vihlman. Vuonna 1996 syntynyt Vihlman on sähäkkä keskikenttäpelaaja, joka pystyy nousemaan hyvään rooliin joukkueessa tulevana kesänä. Vihlmanin myötä MuSalla on kasassa 19 pelaajasopimusta.

Ottelu MuSa - RoPS pelataan tänään lauantaina 27.1. klo 16:30 ja paikkana Porin Karhuhalli. Otteluliput maksavat viisi euroa (alle 16-vuotiaat ilmaiseksi sisään), mutta osallistumalla Musan Salaman 40 euron hintaiseen kausikorttihaasteeseen, pääset maksutta otteluun. Kausarihaasteeseen voit osallistua seuran nettisivujen kautta tai vaikka Karhuhallilla ennen, kuin ostat lipun. Haasteesta löytyy lisätietoja seuran verkkosivuilta. Tiivistettynä kyse on siitä, että osallistumalla haasteeseen näetkaikki kolmetoista Musan Salaman kotiottelua yhteishintaan 40 euroa. Kausarihaasteesta lisää TÄÄLTÄ.

Kauden ensimmäisen tosipelin kunniaksi Lyttylän Liikenteen MuSa Express ajatetaan taas ulos tallista. Maksuton bussikyyti starttaa keskustasta, Ravintola Wanhan Koneran edestä klo 15:45. Hyppää kyytiin!


Väkevä RoPS oli tyly vieras - MuSalle arvokas oppitunti


Musan Salama sai Suomen Cupin lohkovaiheen toisella kierroksella Rovaniemen RoPS:n vieraakseen Karhuhalliin. Avausottelu Veikkausliigaseura KuPS:a vastaan osoitti, että joukkue pystyy omalla pelillään haastamaan pääsarjaryhmän, mutta samalla myös sen, että pienet asiat on pitää pystyä tekemään paremmin. Kuopiossa MuSa lähti alusta asti pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Tämä oli teemana myös lauantain RoPS-pelissä.

Ottelu oli startin osalta kuin toisinto viikon takaisesta. Ottelu ehti vanheta ainoastaan neljä minuuttia, kun RoPS sai vapaapotkun oikealta puolelta kuudentoista alueen kulmasta. Lucas Lingmanin upea vasuri upposi vastustamattomasti etuyläkulmaan. Tomi Mikkelsson oli yllätetty KuPS-ottelun tapaan heti ottelun ensiminuuteilla ja MuSa oli taas takaa-ajajan paikalla.

Otteluun hyvällä asenteella lähtenyt Musan Salama ei hätkähtänyt takaiskumaalista, vaan jatkoi hyvällä itseluottamuksella. Viiteentoista ensimmäiseen peliminuuttiin kumpikin joukkue sai rakenneltua jonkinlaisia maalipaikkoja. Yksi kotijoukkueen vaarallisimpia tilanteita ottelun alkuvaiheilla tuli noin viidentoista peliminuutin kohdalla. Keskikentällä vahvasti läpi ottelun pelannut Rudi Dieter pääsi katkoon keskialueella ja mies pääsi nopean suunnanmuutoksen jälkeen vastahyökkäykseen Samu-Petteri Mäkelän ja Sami Rantalan kanssa. Tilanne kuivui kuitenkin lopulta kulmapotkuksi, jonka jälkitilanteesta pallo jäi elämään pilkun kohdalle. Pystypainin seurauksena Jussi Välilä revittiin tilanteessa kumoon ja kotijoukkueen pelaajat vaativat jo äänekkäästi rankkaria. Peli jatkui kuitenkin ilman vihellystä.

Puolen tunnin pelin jälkeen RoPS nappasi tiukasti otteen ottelun voitosta. Vieraat iskivät iskivät kaksi nopeaa maalia Karhuhallin tulostaululle ja ottelu oli hetkessä 0-3. Asialla oli kummallakin kerralla Simo Roiha, ensin pelitilannemaali (36’) ja heti perään (39’) pallo Jussi Välilän rikkeestä vihelletystä rankkarista Mikkelssonin selän taakse.

- Aloitimme ottelun hyvin, mutta nopea maali omissa ei ole tietenkään ihanteellinen alku pelille. Olimme ensimmäiset puoli tuntia ihan hyvin mukana, mutta aloimme kuitenkin tehdä helppoja syöttövirheitä. RoPS rokotti näistä välittömästi ja sai luotua vaarallisia hyökkäyksiä. Kaksi isoa virhettä reilun puolen tunnin pelin jälkeen näkyivät armotta tulostaululla, summasi MuSa-luotsi Ville Ulanen.

Tauolle lähdettiin lukemissa 0-3. Toisen jakson ensimmäisen vartin aikana kumpikin joukkue onnistui rakentelemaan maalipaikkoja. Ensin Tomi Mikkelsson poimi vasemmasta alakulmasta jo lähes tyhjiin menossa olleen pallon, heti perään Dieter ja Jesse Junnila osoittivat, miten kaksikon yhteistyö pelaa. Dieter ei onnistunut kuitenkaan häirittynä saamaan kunnon laukausta aikaiseksi.

Tunnin kohdalla RoPS onnistuu taas kahdesti. Ensin asialla on hattutemppunsa viimeistellyt Simo Roiha, pari minuuttia myöhemmin Roihan tilalle kentälle vaihdettu Matheus Caliman, joka käytti hyväkseen MuSan linjan nukahtamisen. Koko puolustusosasto keskittyi katselemaan nouseeko linjamiehen lippu, tilanteen loppuun asti pelannut Caliman puolestaan siirsi pallon takatolpalta verkkoon. Tilanne oli hetkessä jo 0-5.

Viimeisen kympin aikana ottelussa tapahtui vielä paljon. Ensin Matheus Caliman viimeisteli ottelun loppunumeroiksi 0-6 kotijoukkueen puolustuksen ajatukatkosta seuranneen riiston myötä. Calimanin tarkka laukaus upposi oikeaan takakulmaan. MuSalle tarjoutui vielä tilaisuus kaunistella ottelun loppunumeroita viitisen minuuttia ennen loppua. RoPS-maalivahti Juhani Kangas kolasi rankkarin arvoisesti yli Rudi Dieterin, mutta korjasi virheensä napaten Mäkelän laukoman pilkun oikeasta alanurkasta näppeihinsä.

- Teimme ottelussa liikaa henkilökohtaisia virheitä, eikä RoPS:n tasoinen joukkue jätä rankaisematta niistä. Saimme kuitenkin luotua ottelussa paikkoja omalla tekemisellä ja ne otetaan tietenkin tästä pelistä mukaan. Seuraavaan otteluun on aikaa kaksi viikkoa, joten tässä on aikaa treenata pari viikkoa hyvin. RoPS oli erittäin hyvä joukkue, saimme arvokkaan oppitunnin laadukkaalta ryhmältä. Joukkue pelasi todella nopeasti eteenpäin, heti paikan auettua. Vieraat olivat meitä edellä yksilötaidossa ja viimeistelyn tehokkuudessa, joten voitto oli ihan ansaittu, summasi Ulanen joukkueensa esitystä ja vastustajan otteita.

Tylyistä lukemista huolimatta MuSan pelistä löytyi paljon myös positiivista, joten joukkueen ei ole missään nimessä syytä vaipua synkkyyteen. Tälläkin kertaa joukkueen pelaaminen sai vastustajalta tunnustusta, joten ryhmä on selvästi oikealla tiellä. Suomen Cupin lohkovaihetta on edessä vielä kolmen pelin verran. Seuraavan kerran MuSa pääsee mittaamaan tasoaan PS Kemiä vastaan kahden viikon päästä, eli sunnuntaina 11.2. Karhuhallissa.

Musan Salaman avauskokoonpano:

1 Mikkelsson Tomi
3 Kourouma Fatoghoma (18 Leppänen 71’)
5 Salminen Verneri
6 Välilä Jussi
7 Pihlainen Antti-Pekka
8 Junnila Jesse (32 Koskinen 80’)
9 Dieter Rudi
10 Rantala Sami
11 Mäkelä Samu-Petteri
18 Rantala Juuso (82 Velija 63’)
27 Karlsson Ronald

Vaihtopelaajat:

12 Liuhala Sami
16 Leppänen Aleksi
21 Kahila Nuutti
32 Koskinen Matias
82 Velija Bilal

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
0 - 6
(0-3)
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Maaliskuu   »
Kategoriat