Esittely
Ottelutilastot
MuSa - BK-46
2017 - Edustus - Kakkonen
Klo 17:00 Musan kenttä nurmi
16
Syy

Lauantaina pelataan voitosta, BK-46 saapuu Wembleylle MuSa:n vieraaksi


Kakkosen B-lohkossa eletään ratkaisukierrosten aikaa. Lohkon kärkisija pysynee SalPa:n hallussa loppuun asti, sillä välimatka kakkosena olevaan Musan Salamaan pääsi venähtämään neljään pisteeseen elokuussa. Kakkossijasta tullaan kuitenkin käymään tiukka taisto, jonka yksi päänäytöksistä nähdään Porissa tulevana lauantaina. Wembleylle saapuva BK-46 on pelannut yhden ottelun isäntäjoukkue MuSa:a vähemmän ja pisteitä joukkueella on kasassa 35 (MuSa:lla 38). Voitolla kumpi tahansa joukkueista ottaa tukevamman kiinnityksen lohkon kakkossijaan ja samalla taisteluun kolmen lohkon parhaan kakkosen asemasta.

Kärjessä porskuttava SalPa pelaa oman ottelunsa jo perjantaina, joten salolaisten ja FC Espoon välisen ottelun tulos on tiedossa lauantaina. Wembleyn otteluun toisi oman lisävärinsä, mikäli taistelua putoamista vastaan käyvä FC Espoo onnistuisi yllättämään SalPa:n Salossa. FC Espoo tarvitsee pisteitä noustakseen pois putoajan paikalta, joten ihan mahdoton ajatus ei joukkueen venyminen yllätykseen ole.

Kakkosessa pelataan kaksinkertainen sarja, missä kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti. Lauantain erikoisuus on se, että MuSa ja BK-46 kohtaavat toisensa jo kolmatta kertaa tällä kaudella. Kauden avausottelu Raaseporissa jouduttiin keskeyttämään puoliajalla voimakkaan lumisateen johdosta ja uusintaottelu pelattiin juhannusviikolla. Kaikki kolme pelattua jaksoa ovat päättyneet lukemiin 0-0, joten jo se enteilee lauantain ottelusta tasaista vääntöä.

- BK-46 on suoraviivainen joukkue, joka hyödyntää hienosti omia vahvuuksiaan pelaamisessaan. Joukkue on todella hyvä erikoistilanteissa ja näiden kautta he ovatkin saaneet tulosta aikaiseksi kauden aikana. Vieraiden kokoonpanosta löytyy muutamia hyvin roolitettuja ”erikoispelaajia”, jotka sopivat mainiosti joukkueen pelitapaan. Juhannuksen alla pelattu ensimmäinen ottelu päättyi tasan 0-0, joten tiukka ja tasainen peli on varmasti taas tiedossa, ennustaa MuSa:n päävalmentaja Matti Santahuhta.

Kotijoukkue Musan Salama on valmistautunut otteluun normaalisti. Joukkue on voittanut kaksi viimeistä peliään ja se tuo luonnollisesti koppiin hyvää fiilistä.

- Joukkueen terveystilanne on hyvä, ainoa varma muutos kokoonpanoon tulee Bilal Velijan Espoossa saaman punaisen kortin myötä. Ulosajo johtui kahdesta keltaisesta kortista, joten siitä tulee yhden ottelun automaattinen huili. Treeneissä on ollut tekemisen meininkiä ja joukkueesta huokuu positiivinen lataus. Lähdemme hyvillä mielin lauantain otteluun, jatkaa Santahuhta.

MuSa pelaa viikonloppuna myös toisen ottelun, sillä sunnuntaina joukkue matkaa Suomen Cupin peliin Helsinkiin. Vastaan asettuu kolmosdivisioonassa pelaava FC Finnkurd.

- Vastustajasta emme tiedä paljoakaan, mutta varmasti tiukka peli tiedossa. Nämä Suomen Cupin pelit tulevat vähän hankalasti juuri tähän sarjan loppuvaiheille, mutta onneksi meiltä löytyy kokoonpanosta leveyttä. Näissä peleissä pystytään peluuttamaan myös niitä pelaajia, jotka ovat jääneet varsinaisissa sarjapeleissä vähemmälle peliajalle. Voittoa lähdemme Helsingistä kuitenkiin hakemaan, Santahuhta summaa.

MuSa - BK-46 pelataan siis lauantaina 16.9. Musan Wembleyllä. Ottelu alkaa klo 17. MuSa Express kuljettaa tällä kertaa otteluun saapuvia ihmisiä myös Puuvillasta. Maksuton bussikuljetus lähtee Citymarketin sisäänkäynnin edestä Isosannanpuistokadun puolelta klo 16:15. Bussi ajaa urheilukeskuksen kautta Länsi-Porin Prismalle ja samaa reittiä takaisin ottelun jälkeen. Hyppää kyytiin ja lähde kannustamaan Musan Salama voittoon!

Kova kolaus Musan Salaman nousukarsintahaaveille


Jalkapallo on maalintekopeli. Sen sai Musan Salama huomata eilisessä ottelussa kotikentällään Wembleyllä. Kotijoukkue hallitsi peliä käytännössä koko yhdeksänkymmentä minuuttia ja sai luotua maalipaikkoja enemmän kuin kahdessa kädessä on sormia. Lukuisista hyvistä paikoista huolimatta pallo ei vain löytänyt tietään verkkoon. Vierasjoukkue BK-46, puolestaan, oli päättänyt tulla Poriin taistelemaan pisteistä. BK-46 tiedettiin ennalta tiivisti puolustavaksi ryhmäksi ja tämä taktiikka poiki lopulta arvokkaan vierasvoiton.

MuSa aloitti ottelun terävästi. Jo heti ensimmäisillä minuuteilla Samu-Petteri Mäkelä pääsi kokeilemaan vasuriaan. Napakka laukauskaartoi kuitenkin hieman ohi oikean takatolpan. Ottelun ensimmäinen vartti tiivisti heti ottelun luonteen. Kotijoukkue sai luotua useita herkullisia paikkoja, mutta viimeistelyssä oli kuitenkin toivomisen varaa. Kärjessä Mäkelän kanssa aloittanut Blend Miftari pelattiin hyvillä pystysyötöillä haastamaan BK-46:n puolustuslinjaa, mutta viimeinen terävyys tilanteista jäi puuttumaan.

Mainiosti jälleen kerran pelannut Kourouma Fatoghoma oli vasemmalla laidalla jälleen elementissään. Mies järjesteli ottelun ensimmäisen neljänneksen aikana kaksi loistopaikkaa. Ensimmäinen keskitys kaartoi suoraan maalille nousseen Matias Sallilan jalkaan. Sallilan jatko kilpistyi kuitenkin päin BK-46:n maalilla pelannutta Jere Aaltoa. Kahdenkymmenen peliminuutin kohdalla Kourouman millintarkka keskitys löysi tällä kertaa Samu-Petteri Mäkelän pään. Mäkelän pusku lensi kuitenkin rimaa hipoen yli maalin ja lukemat pysyivät nollissa.

Ensimmäisen jakson useista maalipaikoista paras aukesi reilun puolen tunnin pelin jälkeen Mäkelälle. Mies voitti juoksukilpailun BK-46:n puolustajan kanssa ja onnistui myös vastaan tulleen maalivahdin ohittamisessa. Edessä oli tyhjä verkko, mutta Mäkelä lähti hakemaan vielä kääntöä vasemmalle jalalle. Jo kertaalleen tilanteesta ulos pelattu vierasjoukkueen puolustus ehti vielä torpata Mäkelän maalintekoaikeet.

Ensimmäinen jakso oli selvää MuSa-hallintaa ja kotijoukkueen olisikin pitänyt lyödä peli pakettiin jo ensimmäisten neljänkymmenenviiden minuutin aikana. Liukas nurmi teki kuitenkin olosuhteista varsin haastavat, joten viimeinen sinetti jäi puuttumaan.

Toinen jakso oli luonteeltaan erilainen, kuin ensimmäinen puolisko. BK-46 pyrki rikkomaan kotijoukkueen pelinrakentelua ja onnistuikin tässä varsin hyvin. Heti jakson alkajaisiksi vierasjoukkueen hyökkääjä ajoi päin ilmapalloa vastaan tullutta Juhani Koposta. Pienen keräilyn jälkeen Koponen pystyi kuitenkin jatkamaan peliä.

Reilun tunnin pelin jälkeen BK-46 sai muutaman vaarallisen paikan. Urheilussa usein nähty vanha totuus on, että jos et itse pysty käyttämään paikkojasi hyväksi, vastustaja tulee ja iskee pelivälineen verkkoon. Näin kävi myös tällä kertaa. Ensin BK-46 sai vaarallisen vastahyökkäyksen kotijoukkueen painostuksen päätteeksi. Väkevästi takalinjoilla totutusti esiintynyt Antti-Pekka Pihlainen pelasi 1 vs 1-tilanteen kuitenkin erinomaisesti ja tilanne kuivui kasaan. Vieraat saivat heti seuraavasta tilanteesta puolittaisen paikan vapaapotkun jälkitilanteesta, mutta laukaus viuhui Tommilantien puoleisen aidan mainoslakanoihin.

Parin vierasjoukkueen tilanteen jälkeen kentälle vaihdettu Nico Rinne pääsi kokeilemaan rangaistusalueen rajan tuntumasta vasuriaan. Hyvä laukaus painui kuitenkin hieman yli maalin.

Vartti ennen päätösvihellystä Wembleyn yleisön pahat tuntemukset toteutuvat. Kotijoukkueen pahan pallonmenetyksen päätteeksi BK-46:n Matias Astrada pääsi laukomaan kohti MuSa-maalia. Maalissa isännän lailla pelannut Koponen sai torjuttua vielä Astradan laukauksen, mutta isäntien puolustuksen ihastellessa Koposen torjuntaa, paluupalloon ehti vieraiden Teemu Lammi, joka tälläsi pallon verkkoon.

Maalinsa jälkeen BK-46 vetäytyi puolustamaan johtoaan ja MuSa yritti murtaa vieraiden puolustusmuurin. Vieraiden maali säilyi kuitenkin loppuhetkien kovasta paineesta huolimatta koskemattomana ja BK-46 nappasi arvokkaat vieraspisteet Porista mukaansa Karjaalle. MuSa:lle tappio oli kova kolaus nousukarsintahaaveille.Lohkon kärkipaikkaan on matkaa neljä pistettä ja otteluita on jäljellä enää kaksi. Lohkon kakkossija on edelleen joukkueelle mahdollinen, mutta tämä edellyttää jo apua muilta. Parhaan kakkosen paikka alkaa olla vielä teoreettisempi, mutta pitää muistaa, että urheilussa kaikki on mahdollista.

Ottelussa oli tappiosta huolimatta paljon hyvääkin. Joukkueen nuoremmasta kaartista on kasvanut kauden aikana vastuunkantajia. Eetu Räisänen, Juuso Rantala ja Ronald Karlsson ovat raivanneet tiensä kauden aikana avauskokoonpanoon ja olivat tälläkin kertaa MuSa:n parhaimmistoa.

MuSa:lla on ohjelmassa vielä yksi ottelu vieraskentällä (pe 22.9. TPV) ja samoin kotikentällä (la 30.9. NuPS). Joukkue lähtee luonnollisesti voittamaan jäljellä olevia otteluita ja katsomaan mihin se riittää. Kauden viimeiseen kotiotteluun on suunnitteilla erityistä ohjelmaa. Otteluun on kutsuttu seuran alkuvuosien edustusjoukkueen pelaajia, jotka esitellään yleisölle pelitapahtuman yhteydessä. Tule paikalle osoittamaan arvostustasi Musan Salaman legendoille. Ottelu pelataan lauantaina 30.9. alkaen klo 14.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
0 - 1
(0-0)
BK-46
74' Maali Lammi Teemu
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Kesäkuu   »
Kategoriat