Esittely
Ottelutilastot
MuSa MuSaFutsal - FTK
2017-2018 - Naiset - Naisten Futsal Liiga
Klo 18:00 Porin Urheilutalo
29
Syy

MuSaFutsalin urakka alkaa


Lauantaina vihdoin koittaa se hetki, kun naisten futsal liiga vuosimallia 2018-2019 käynnistyy. MuSaFutsal aloittaa heti ensimmäisenä ottelupäivänä kotikentällään. Vieraaksi saapuu Torniosta FTK, joka sijoittui viime kaudella neljänneksi. Ottelu alkaa Porin Urheilutalolla klo 18.00.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat ensin Torniossa lokakuussa, jolloin FTK voitti ottelun lukemin 5 - 2 (0 - 1).Tuolloin ottelu oli vielä vieraiden hallussa puolen tunnin kohdalla, jonka jälkeen FTK iski nopeaan tahtiin kaikki viisi maaliansa. Porissa pelattiin maaliskuussa runkosarjan päätöskierroksilla. FTK haki pisteet lukemin 3 - 4 (2 - 2). Tiia Juntikka teki vieraiden kaikki neljä osumaa.

Joukkueet ovat vuosien saatossa pelanneet useasti toisiaan vastaan ja osa pelaajista tuntee toisensa hyvin. FTK on ollut keskinäisissä otteluissa hieman niskan päällä, mutta tätäkin saldoa MuSaFutsal lähtee parantamaan heti lauantaina.

Viime kauden pistekuningattaret joukkueissa olivat Elina Setälä (MuSaFutsal) tehoilla 13+9=21 sekä Tiia Juntikka (FTK) 22+20=42. Kumpikin löytyi runkosarjan jälkeen pörssin top-10:stä. Kesällä kaksikko teki yhdessä tuhojaan maajoukkueen riveissä pelaten samassa ketjussa, jossa yhtenä lenkkinä oli MuSaFutsalin pelaaja Netta Hannula.

MuSaFutsalin valmentaja Juha Helander ennakoi ottelusta tasaista. "FTK on yksi suomen parhaista joukkueista", sanoo Helander. Viime kauden pronssiottelussa FC Sportia vastaan FTK kärsi tappion jatkoajan jälkeen. Helander myös näkee, että FTK pelaa nykyään monipuolisemmin mitä ennen. Kokoonpanosta löytyykin kaksi vakituisesti maajoukkueen mukana ollutta (Keränen ja Juntikka) sekä muutamia, jotka ovat olleet leireillä mukana. "Heidän pelinsä ei ole enää niin paljoa Juntikan varassa, vaikkakin hän kykenee ratkaisemaan otteluita edelleen", toteaa Helander.

Kesällä maajoukkue oli tiiviisti yhdessä ja lauantain vastustajasta löytyykin siis Tiia Juntikka, joka pelasi kaikissa otteluissa MuSaFutsalin kaksikon Elina Setälä, Netta Hannula kanssa samassa ketjussa. Helander ei näe, että tuo tulisi vaikuttamaan jotenkin pelaajien pelityyleihin. Pikemminkin nyt pelaajien täytyy pelata taitojensa ylärajoilla, jotta vastustaja yllätettäisiin.

Lauantai on todellinen MuSa-päivä, sillä koko päivän riittää MuSa-henkistä tapahtumaa. Päivä huipentuu naisten futsal liigan avauskierroksen otteluun MuSaFutsal - FTK klo 18 Urheilutalolla. Liput 5 ja 3 euroa ja kausikortteja myynnissä lipunmyynnissä hintaan 30€. Ottelun päätapahtumat tulevat jälleen tälläkin kaudella tutusti MuSaFutsalin twitteriin (@MuSaFutsal) reaaliaikaisesti. Futsal on kuitenkin parasta paikan päällä, joten saavu Urheilutalon lehtereille seuraamaan naisfutsalia.

MuSaFutsal historiallisen ottelun voittoon


Porin Urheilutalossa tehtiin lauantai-iltana historiaa, sillä MuSaFutsalin ja FTK:n välinen ottelu ratkesi vasta rangaistuspotkukisan jälkeen kotijoukkueen hyväksi lukemin 6 – 5 rp. 5 – 5 (2 – 3). Täksi kaudeksi naisten Futsal-liigaan otettiin käyttöön jatko-ottelu sekä rangaistuspotkut. Ainoana onnistujana rangaistuspotkukisassa oli MuSaFutsalin Jenna Oksanen.

Ottelun alku oli lievästi MuSaFutsalin hallinnassa, vaikka kummallakin joukkueella näkyi pientä jännitystä kauden ensimmäisessä ottelussa. Ottelun avausmaali tuli kolmen minuutin kohdalla, kun Maria Ollilan syötöstä Sanna Rautio laukoi pallon vastustamattomasti takayläkulmaan ohi Siiri Liljan. Reilu pari minuuttia myöhemmin Ollila iski vastahyökkäyksen päätteeksi FTK:n toisen osuman. Pikkuhiljaa tuon jälkeen MuSaFutsalkin pääsi paremmille paikoille. MuSaFutsalin kauden avausosuma syntyi ajassa 07.18, kun Milla Ljungmanin syötöstä Elina Setälä laukoi pallon taka-alakulmaan. Maalin jälkeen nähtiin varmasti legendaksi jo syntyessään päässyt keilatuuletus, jolle yleisö antoi myös raikuvat aplodit. Peli pyöri kavennusosuman jälkeen entistä enemmän vieraiden päässä. Ajassa 11.39 heilahti Jessica Kannoston vasen jalka tuhoisasti ja pallo oli verkossa. FTK:n johtolukemissa siirryttiin tauolle. Ollila iski illan toisensa Liljan epäonnistuneen syötön jälkeen aikaan 15.37. MuSaFutsalin valmentaja Juha Helander oli pelin jälkeen kuitenkin tyytyväinen joukkueensa ensimmäiseen jaksoon ja valoi uskoa omiinsa myös tauolla.


Juha Helander piti joukkueen esitystä hyvänä.
Kuva: Kari Saha /Urheilusuomi.com

Tauon jälkeen olikin ensimmäinen viisi minuuttia sellaista ukkosmyrskyä kotijoukkueen toimesta, että oksat pois. Jo 12 sekunnin jälkeen MuSaFutsal oli rakentanut pari tonttia, mutta vielä ei maalilaulu päässyt soimaan. Ajassa 22.52 nähtiin ottelun erikoisin. MuSaFutsalin maalivahdin Siiri Liljan laukoma pallo omasta päästä yllätti FTK:n maalivahti Maria Lehdon ja lukemat tasan. Reilu minuutti myöhemmin Jenna Oksanen siirsi maalin edestä Netta Hannulan syötön pitseihin ja kotijoukkue ensimmäistä kertaa johtoon. Puoli minuuttia tästä niin pallo oli jälleen vieraiden verkossa. FTK otti tässä kohtaa aikalisän. Peli rauhoittui hieman ja pari minuuttia myöhemmin Tiia Juntikka kavensi eron yhteen maaliin. Kavennusmaalin jälkeen oli pienoinen suvantovaihe ottelussa, jossa haettiin asetelmia viimeiselle kympille. Tasoitusosuma tuli ajassa 33.09, kun Anna Keränen laukoi pienestä kulmasta pallon maaliin. Enempää osumia ei varsinaisella peliajalla nähty. Alkoi historiallinen jatko-ottelu, sillä se on laatuaan ensimmäinen naisten Futsal-liigassa. Sääntöuudistus toi täksi kaudeksi tämän naisten liigaan. Jatko-ottelussa MuSaFutsal haki ratkaisua viidellä kenttäpelaajalla, mutta ilman osumaa. FTK:n Rautio pääsi kokeilemaan kympin täplältä, mutta Lilja veti pidemmän korren. Näin ilman osumia siirryttiin rankkareihin. Niissä ainoa onnistuja oli Jenna Oksanen ja voitto ja kaksi pistettä MuSaFutsalille.


Siiri Lilja torjui rp-kisassa kaikki vedot ja teki
varsinaisella peliajalla myös maalin.
Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Joukkueiden parhaina palkitut Netta Hannula (MuSaFutsal) ja Anna Keränen (FTK) olivat samaa mieltä, että alku meni pienen jännityksen vallassa. Kuitenkin he pitivät ottelutapahtumaa laadukkaana ja totesivat, että tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin.

MuSaFutsalin seuraava ottelu pelataan ensi lauantaina 6.10 klo 16 alkaen Porin Urheilutalolla, kun vieraaksi saapuu hallitseva suomen mestari GFT Espoosta.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Futsal
«  Huhtikuu   »
Kategoriat